Marcaje de testare - Electricon.ro
Produsele din stoc ELECTRICON, se livrează în 24-48 ore

Semnificația marcajelor de testare

Semnificația marcajelor de testare

Prezentam mai jos unele dintre cele mai cunoscute marcaje de testare

Cuprins

  1. Semnul ENEC

  2. Marca GS

  3. Marca VDE (Germania)

  4. Marca ÖVE (Austria)

  5. Marca KEMA-KEUR (Olanda)

  6. Semnul Nemko (Finlanda)

  7. Semnul Semko (Suedia)

  8. Marcajul CE


 

Marca ENEC

Marca ENEC este marca de conformitate pentru produsele de inginerie electrică convenită între centrele de testare ale Uniunii Europene. Acesta reprezintă conformitatea cu standardele europene de siguranță, în special cu EN 60598 și, prin urmare, și cu VDE 0711 german. Dispozitivele care poartă marca ENEC trebuie să treacă aceleași teste ca și cele care au primit marca VDE. Notele de testare sunt comparabile, cu excepția faptului că marca ENEC este recunoscută în toată Europa. Marcajul ENEC este afișat în legătură cu numărul de identificare al institutului național de testare (de ex. 10 pentru VDE).


 

Marca GS

Marca GS confirmă conformitatea cu Legea privind siguranța dispozitivelor. Este o plăcuță națională de înmatriculare valabilă în Germania.


 

Marca VDE (Germania)

Marca VDE documentează siguranța și conformitatea standard a unui produs electrotehnic în ceea ce privește pericolele electrice, mecanice, termice, toxice și alte pericole. Este acordat exclusiv de Institutul de testare și certificare VDE. Un producător poate furniza produselor sale marca VDE numai după ce au fost verificate și eliberat un certificat corespunzător.

Marca cablu VDE (Germania)

Simbolul cablului VDE este utilizat pentru cabluri și linii, furtunuri izolante, conducte de instalare și conducte de instalare.


 

Marca ÖVE (Austria)

Marca ÖVE documentează siguranța și conformitatea standard a unui produs electrotehnic în ceea ce privește pericolele electrice, mecanice, termice, toxice și alte pericole. Este acordat exclusiv de Institutul de testare și certificare ÖVE. Un producător poate furniza produselor sale marca ÖVE numai după ce au fost inspectate și a eliberat un certificat corespunzător.


 

Marca KEMA-KEUR (Olanda)

Marca KEMA-KEUR documentează siguranța și conformitatea standard a unui produs electrotehnic în ceea ce privește pericolele electrice, mecanice, termice, toxice și alte pericole. Este acordat exclusiv de institutul de testare și certificare KEMA KEUR. Un producător poate furniza produsele sale cu marca KEMA-KEUR numai după ce au fost inspectate și a eliberat un certificat corespunzător.

 

 

Semnul Nemko (Finlanda)

Marca Nemko documentează siguranța și conformitatea standard a unui produs electrotehnic în ceea ce privește pericolele electrice, mecanice, termice, toxice și alte pericole. Este acordat exclusiv de Institutul de Testare și Certificare Nemko. Un producător poate furniza produsele sale cu marca Nemko numai după ce au fost verificate și a eliberat un certificat corespunzător.


 

Semnul Semko (Suedia)

Marca Semko documentează siguranța și conformitatea standard a unui produs electrotehnic în ceea ce privește pericolele electrice, mecanice, termice, toxice și alte pericole. Este acordat exclusiv de Institutul de testare și certificare Semko. Un producător poate furniza produsele sale cu marca Semko numai după ce au fost verificate și a eliberat un certificat corespunzător.


 

Marcajul CE

Marcajul CE nu este un marcaj de testare. Este o marcă administrativă și documentează conformitatea produsului cu directivele CE aplicabile. Producătorul produsului declară astfel pe propria răspundere că sunt îndeplinite cerințele directivelor europene. Niciun produs nu poate fi pus în circulație în Uniunea Europeană fără marcaj CE.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!