Cleme Wago si Pasta AluPlus - Electricon.ro
Produsele din stoc ELECTRICON, se livrează în 24-48 ore

Cleme Wago si Pasta AluPlus

Cleme Wago si Pasta AluPlus

Conectarea conductorilor din aluminiu și cupru este ca un meci de box: într-un colț se află aluminiul (Al) rezistent și ușor, ieftin. În celălalt colț, cuprul standard supraconductiv și mai scump (Cu). Dacă la luptă se adaugă un lichid conductiv (cum ar fi condensarea apei), are loc o reacție electrochimică: cuprul descompune aluminiul, crescând rezistența de contact și temperatura. Acest amestec poate duce la un incendiu.

Cupru (Cu) sau aluminiu (Al):
Pentru cablurile electrice, nu este o chestiune de credință, ci de obicei o problemă de preț. Ambele au avantajele și dezavantajele lor, dar atunci când se întâlnesc, lucrurile pot deveni periculoase. Cu toate acestea, electricienii nu au neapărat nevoie de un conector de specialitate Al/Cu pentru instalațiile de clădiri. Cu WAGO Alu-Plus Contact Paste, pot conecta conductori din aluminiu și cupru folosind conectorii WAGO - rapid, ușor și fiabil.

Folosind pasta de contact „Alu-Plus”.
Cu pasta de contact, conductoarele solide din aluminiu de până la 4 mm² pot fi contactate în mod fiabil prin conexiunile de presiune cu arc WAGO.
Cu CAGE CLAMP® (de exemplu, seria 222), curățați conductorul de aluminiu cu o lamă și conectați-l imediat la punctul de prindere umplut cu pastă.
Cu PUSH WIRE® (de exemplu, seria 2273), se recomandă curățarea conductorului de aluminiu în prealabil și apoi conectarea imediată la punctul terminal umplut cu pastă.

Profită de beneficii

Dacă doriți să conectați conductori din aluminiu și cupru folosind conectorii WAGO, Pasta de contact Alu-Plus oferă următoarele avantaje:

Avantajele Pastei de contact Alu-Plus

Distruge pelicula de oxid în timpul strângerii
Previne oxidarea proaspătă la punctul de prindere.
Blochează coroziunea electrolitică între conductorii din aluminiu și cupru (în același bloc de borne).
Oferă protecție pe termen lung împotriva coroziunii.
Conectarea conductoarelor din aluminiu și cupru — Reglarea curenților nominali

Dar dacă doriți să conectați conductori din aluminiu și cupru, trebuie să vă amintiți că cuprul (Cu) conduce mai bine decât aluminiul (Al)! Prin urmare, curenții nominali trebuie adaptați la conductibilitatea inferioară a conductorilor de aluminiu: 2,5 mm² = 16 A, 4 mm² = 22 A.

Conexiuni la cutia de joncțiune și la tabloul de distribuție al clădirii

Cu pastă de contact WAGO Alu-Plus (seringă de 20 ml), conductorii solidi de aluminiu de până la 4 mm² pot fi, de asemenea, conectați cu conectorii pentru cutia de joncțiune PUSH WIRE® din seria 2273 și conectorii de îmbinare din seria 222 de până la 4 mm² conform standardelor. Cu toate acestea, Seria 221 nu este aprobată pentru acest lucru. Dar conectorii de iluminat din seria 224 pot fi folosiți și cu această pastă. „În panourile de distribuție a clădirilor, toate blocurile terminale cu montare pe șină echipate cu CAGE CLAMP® de până la 4 mm² pot conecta în mod fiabil conductorii de aluminiu și cupru cu pasta de contact Alu-Plus. Aceste blocuri terminale includ seriile 279 până la 281 și 780 până la 781.”

Apropo, atât conectorii pentru cutia de joncțiune PUSH WIRE® seria 2273, cât și conectorii de îmbinare seria 222 pot fi, de asemenea, utilizați într-o placă de distribuție a clădirii printr-un suport de montare pentru șine DIN-35 (2273-500 sau 222-500).

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!